Home Contact

Werkkostenregeling.net

 

Jantje huilt, jantje lacht: de werkplek

Ga naar


De nieuwe workshop
De werkkostenregeling 2015
2 sporen
Totaal vernieuwd en uitgebreid

Alles weten over de Werkkostenregeling? "De Werkkostenregeling 2015: 2 sporen". In de nieuwe workshops gaan we natuurlijk in op de veranderingen en verbeteringen die het ministerie van Financiën voorstelt. Ook aandacht voor "hoe verander ik de arbeidsvoorwaarden", "de onderbouwing van de vaste kostenvergoeding" en "hoe voer ik zelf een scan uit". De nieuwe workshops zijn geschikt voor personen die zich voor het eerst verdiepen in de werkkostenregeling maar door de nieuwe onderdelen ook prima als aanvulling op de workshops die in 2010, 2011,2012 en 2013 gehouden zijn. Lees hier meer over de workshops. Kijk voor meer informatie en de data op www.bdo.nl/alp.
.


 

9 december 2011
Besluit over werkplek en beroepsverenigingen; Jantje huilt, Jantje lacht
Op 7 december 2011 is een gewijzigd besluit gepubliceerd over vrije vergoedingen en verstrekkingen. Het besluit is gedateerd 25 november 2011. Waarom het zo lang heeft geduurd voordat het gepubliceerd is, is een raadsel. Wij vermoeden dat de Sint het eerst mee naar Spanje wilde nemen, maar het per ongeluk toch heeft achtergelaten. Jammer, een gemiste kans. De belangrijkste nieuwigheden bevatten een toelichting op de begrippen werkplek en beroepsvereniging.

Over de uitleg van het begrip beroepsvereniging kunnen we kort zijn: helder.

Over de uitleg van het begrip werkplek ook: waanzinnig.

Waar onlangs pogingen zijn ondernomen de werkkostenregeling wat te veraangenamen, druist dit besluit er regelrecht tegen in. Waar het op neer komt dat een werknemer echt op een werkplek (soms) moet werken, wil de nihilwaardering voor werkplek gerelateerde voorzieningen van toepassing zijn. Tenzij het om een feest gaan dan is elke werkplek van de werkgever voor alle werknemers een werkplek. Tot zoverre valt het mee. Alleen het feit dat er ook arboverplichtingen op die werkplek moeten gelden maakt het weer onnavolgbaar, met name als het gaat om parkeren voor privé auto's of fietsen bij de werkplek in of op een (openbare) parkeergelegenheid.

Na het lezen zijn wij dan ook hard aan vakantie toe. Dat doen we dus ook dan maar. Tot over een week.