Home Contact

Werkkostenregeling.net

 

Workshop
Werken met de WerkkostenregelingGa naar


De nieuwe workshop
De werkkostenregeling 2015
2 sporen
Totaal vernieuwd en uitgebreid

Alles weten over de Werkkostenregeling? "De Werkkostenregeling 2015: 2 sporen". In de nieuwe workshops gaan we natuurlijk in op de veranderingen en verbeteringen die het ministerie van Financiën voorstelt. Ook aandacht voor "hoe verander ik de arbeidsvoorwaarden", "de onderbouwing van de vaste kostenvergoeding" en "hoe voer ik zelf een scan uit". De nieuwe workshops zijn geschikt voor personen die zich voor het eerst verdiepen in de werkkostenregeling maar door de nieuwe onderdelen ook prima als aanvulling op de workshops die in 2010, 2011,2012 en 2013 gehouden zijn. Lees hier meer over de workshops. Kijk voor meer informatie en de data op www.bdo.nl/alp.
.


 

Vernieuwde workshops de werkkostenregeling 2011
Werken met de werkkostenregeling

Inmiddels zijn wij gestart met onze vernieuwde Workshop “Werken met de Werkkostenregeling”.
De nieuwe workshop is zowel door de deelnemers aan de workshops uit 2010 als door “nieuwe deelnemers” enthousiast ontvangen. Waarom, leest u zo meteen.
Van de deelnemers die we tot nu toe hebben mogen begroeten, begrijpen we dat het merendeel per 2012 over wil stappen op de werkkostenregeling. De komende maanden gaan zij benutten om de vereiste aanpassingen in de arbeidsvoorwaarden uit te voeren, de administratie aan te passen etc. De workshop zorgt er voor dat zij een gedegen en juiste keuze maken.

 

Met Roodkapje en haar grootmoeder gaat alles goed, zegt de wolf...
Ook de Belastingdienst is druk doende om de werkgevers informatie te verstrekken over de werkkostenregeling. Maar er zijn wat maaren. De informatie klopt niet altijd. Vaak wordt alleen het eenzijdige standpunt van de Belastingdienst of het ministerie genoemd. Terwijl daar wel eens wat tegen in valt te brengen. Tips? Adviezen? Vergeet het maar. Wat daarnaast opvalt is dat interne voorlichting binnen de Belastingdienst niet top prioriteit heeft.
Reden te meer om goed beslagen ten ijs te komen. En dat is het doel van de nieuwe workshop.

 

Ik heb deelgenomen in 2010, is deze nieuwe workshop voor mij toch interessant?
Ja, zeer zeker. De nieuwe workshops bevatten een groot aantal nieuwe elementen.
In de loop van 2010 is er namelijk een en ander gewijzigd in de werkkostenregeling. En sinds eind 2010 is ook steeds duidelijker geworden wat de Belastingdienst van de werkkostenregeling vindt.
We praten u helemaal bij over de werkkostenregeling zoals die nu luidt en de huidige standpunten en visies van de Belastingdienst. Zo kan op het gebied van de vaste kostenvergoeding meer dan eerder door de fiscus werd gesteld, en is er ook meer ruimte voor personeelskortingen.
We besteden op een andere manier aandacht aan de vraag “wanneer en hoe moet ik overstappen”? Met behulp van de BDO WerkkostenScan laten we aan de hand van een praktijkvoorbeeld zien hoe u dat zelf ook eenvoudig in beeld kunt krijgen. De BDO WerkkostenScan is (op de CD-rom) toegevoegd aan het geheel vernieuwde werkpakket. Met nieuwe overeenkomsten, voorbeeld rapportages en alle informatie over de werkkostenregeling.
Doordat we minder aandacht hoeven te besteden aan de “oude” fiscale behandeling van de arbeidsvoorwaarden en aan de achtergrond en onduidelijkheden in de werkkostenregeling kunnen we een aantal onderwerpen toevoegen en / of verder uitdiepen:

  1. het vormgeven van een nieuwe vaste kostenvergoeding en het houden van een steekproef;
  2. anticiperen op de werkkostenregeling, arbeidsvoorwaardelijk en administratief;
  3. kiezen en vormgeven van de nieuwe arbeidsvoorwaarden;
  4. de werkkostenregeling in concernverband en de positie van de DGA;
  5. het vormgeven van een nieuw systeem van cafetariabelonen;
  6. het toepassen van de werkkostenregeling in de praktijk en de verwerking in de administratie.

Inmiddels hebben wij al veel organisaties en CAO’s gescand en beoordeeld. Daardoor kunnen wij u nog meer praktische informatie en tips geven. Uit de scans blijkt dat overstappen veel vaker interessant is dan eerder werd gedacht. Niet voor niets geeft meer dan 50% van de deelnemers aan de nieuwe workshops aan te gaan proberen om in 2012 over te stappen.

 

In heb nog weinig kennis van de werkkostenregeling, is de workshop voor mij interessant?
Ja, zeker ook dan. De workshops uit 2010 waren onze drukst bezochte en best gewaardeerde workshops ooit. De workshops uit 2011 doen daar zeker niet voor onder. Aan het eind van de workshop weet u “alles” over de werkkostenregeling, de theorie en de praktijk.

In verband met de vernieuwde praktische opzet zijn de workshops beperkt tot maximaal 15 – 20 deelnemers, afhankelijk van het aantal deelnemende organisaties. U heeft dus nog meer ruimte voor het stellen van vragen. Tijdens maar ook zoals gezegd ruim na de workshop.

 

Wat moet ik zelf doen op de workshop?
Wat u wilt. Sommigen zijn bang dat ze in groepjes allerlei vraagstukken moeten behandelen, maar nee hoor. Gewoon luisteren kan. Al uw vragen stellen kan. Uw praktijksituatie laten bespreken kan. Maar dat bepaalt u zelf.

 

Nieuw praktisch werkpakket met Scan
Het bijbehorende werkpakket is uiteraard niet alleen helemaal geactualiseerd maar bevat ook talloze nieuwe reglementen en overeenkomsten waaronder voorbeeld-cafetariaregelingen, aanvullende arbeidsovereenkomsten en alle documenten en formulieren om de vaste kostenvergoeding en de steekproef juist vorm te geven. Als toetje hebben wij de BDO WerkkostenScan toegevoegd op de CD-rom.

Korting deelnemers Actualiteitendag en extra korting deelnemers workshop 2010
De workshops vinden op een aantal locaties plaats. De workshops starten om 10:00 en eindigen rond 15:00 uur. Aan u als deelnemer aan één van onze Actualiteitendagen in de afgelopen jaren bieden wij een korting aan van € 50 op de inschrijving. De eerste deelnemer betaalt geen € 345, maar slechts € 295. Elke tweede en volgende deelnemer betaalt slechts € 175. Deelnemers aan de workshops  uit 2010 ontvangen een extra korting, de eerste deelnemer betaalt slechts € 245. Wilt u met 4 of meer personen de workshop bezoeken? Neem dan contact op met ons secretariaat voor een offerte. Bel met Cindy: 0174 63 8895 of mail alp@bdo.nl.
Het (aanvullende) werkpakket met de BDO WerkkostenScan is ook afzonderlijk te bestellen. De prijs bedraagt € 175.
Alle bedragen zijn exclusief BTW.

De workshop kan ook inhouse op maat worden verzorgd, en er zijn ook workshops voor onder andere  vertegenwoordigers van OR’s, vakbonden, administratiekantoren, werkgeverscollectieven en brancheverenigingen. Er is ook een scan speciaal voor de DGA en zijn holding.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons secretariaat.

Inschrijven voor de workshops kan via www.bdo.nl/alp waar u ook meer kunt lezen over onze overige dienstverlening en u zich kunt aanmelden voor onze gratis Lonen. Voor inschrijven voor de workshop of bestellen van het werkpakket kunt u overigens ook het bijgevoegde inschrijfformulier gebruiken.

 

De workshop wordt ook in 2011 verzorgd door Chantal van Oirschot - van Aerle en Marcel Kawka van de Adviesgroep Loon- & Premieheffing, die al bijna 10 jaar professionele en praktische workshops en seminars organiseert.

Enkele reacties over de Workshop De Werkkostenregeling 210:

“Zeer zinvolle bijeenkomst!”

“Meer dan de moeite waard!”

“Uiterst nuttig, praktisch en informatief. En nog leuk ook!”

“De dag vliegt voorbij!”

“Blij dat ik er op tijd bij ben, want er valt nog veel te doen.”

 

Waarom juist naar deze workshops?

De workshops rond de werkkostenregeling die BDO organiseert, zijn zeer goed gewaardeerd. De workshops worden verzorgd door twee docenten (Chantal van Oirschot - van Aerle en Marcel Kawka) die al 10 jaar de belastingadviespraktijk combineren met het verzorgen van workshops en seminars. Geen theoretische verhandelingen maar vooral veel aandacht voor de praktijk.

De workshops zijn kleinschalig zodat iedereen ook zijn eigen vragen kwijt kan en antwoord daarop krijgt. U leert op een locatie in de regio binnen een dag de werkkostenregeling van binnen en buiten kennen. Nieuws uit de praktijk, heldere voorbeelden en u ontvangt een uitgebreide documentatiemap met cd-rom en de BDO WerkkostenScan waarmee u na of tijdens de workshop zelf of met ondersteuning kunt uitrekenen wat de gevolgen voor u zijn. Ook na de workshop kunt u vragen stellen, mocht u na een poosje denken "Hoe zat dat ook al weer?". Bovendien krijgt u onbeperkt toegang tot Werkkostenregeling.net*.

De workshops zijn bedoeld voor P&O-ers, HR-medewerkers, financials, salarisadministrateurs en ieder ander die met de werkkostenregeling te maken krijgt. Voor diverse beroepsgroepen leveren de workshops PE-punten op.


De workshop ‘De Werkkostenregeling’ zal plaatsvinden van 10.00 uur tot 15.00 uur (inclusief een lunch) op locaties verspreid over het hele land. Bovendien zult u een uitgebreide map met documentatiemateriaal en CD-rom ontvangen. Inschrijven voor de Workshop ‘Werken met de Werkkostenregeling’ kan per post, fax, internet, telefonisch of per mail. Deelnemers aan de workshop hebben na registratie toegang tot de gehele site Werkkostenregeling.net met tips, nog meer praktijknieuws, stappenplannen en veel meer.

Deelnemers aan de Landelijke Actualiteitendagen en eerder workshops ontvangen korting op de toegangsprijs. Deelnemers aan de workshops uit 2010 krijgen een extra korting.
De uitgebreide toegang tot Werkkostenregeling.net geldt niet voor werknemers van belastingadvieskantoren, accountancykantoren en soortgelijke beroepsgroepen. Het aanbod kan ten alle tijde herroepen worden.


Inschrijven kan via www.bdo.nl/alp of stuur een e-mail naar alp@bdo.nl.

Ook kunt u hier een inhouse sessie bij uw organisatie "thuis" aanvragen of persoonlijke ondersteuning vragen en de WerkkostenScan aanvragen. We hebben op maat te maken sessies voor onder andere woningcorporaties, gemeentes, ziekenhuizen maar ook voor iedere andere sector.