Home Contact

Werkkostenregeling.net

 

Aanwijzen 1,4% forfait en eindheffingsbestanddelen.

Ga naar






De nieuwe workshop
De werkkostenregeling 2015
2 sporen
Totaal vernieuwd en uitgebreid

Alles weten over de Werkkostenregeling? "De Werkkostenregeling 2015: 2 sporen". In de nieuwe workshops gaan we natuurlijk in op de veranderingen en verbeteringen die het ministerie van Financiën voorstelt. Ook aandacht voor "hoe verander ik de arbeidsvoorwaarden", "de onderbouwing van de vaste kostenvergoeding" en "hoe voer ik zelf een scan uit". De nieuwe workshops zijn geschikt voor personen die zich voor het eerst verdiepen in de werkkostenregeling maar door de nieuwe onderdelen ook prima als aanvulling op de workshops die in 2010, 2011,2012 en 2013 gehouden zijn. Lees hier meer over de workshops. Kijk voor meer informatie en de data op www.bdo.nl/alp.
.


 

Aanwijzen voorzieningen die in het 1,4% potje gaan of waarover eindheffing plaats vindt

Over de vraag welke voorzieningen in de 1,4% kunnen / mogen en over de mogelijkheden tot eindheffing over te gaan, de administratie daarvan bestaan vele vragen. Op deze pagina zetten wij een aantal vragen en antwoorden op een rijtje.

 

Mag ik als werkgever zelf kiezen welke vergoedingen en verstrekkingen ik in het forfait zet en over welke ik eindhef?

Ja, in principe wel. Echter een en ander is wel afhankelijk van wat nu met de werknemer is overeengekomen. Van de fiscus mogen een aantal zaken niet in het forfait: de auto, de woning en zaken als strafrechtelijke boetes, munitie, gevaarlijke dieren etc. Deze moeten op de normale wijze verloond worden.

 

Ik kan / wil de vaste kostenvergoedingen niet onderbouwen. Mogen deze in het forfait?
Ja, dat mag. Al is het natuurlijk wel jammer van de vrije ruimte. Wij adviseren toch eerst te (laten) bezien of de vergoedingen echt niet te onderbouwen zijn..

 

Mag ik ook een deel van de vergoeding / verstrekking in het forfait duwen of over eindheffen?
Ja, ook dat mag. Geeft u bijvoorbeeld een vergoeding van € 0,28 per kilometer dan kunt u er voor kiezen het bovenmatige deel van 9 cent in het forfait onder te brengen of daarover te eindheffen.

 

Moet ik de vergoedingen in het forfait op persoonsniveau bijhouden?
Nee, dat hoeft niet. Het mag wel. U moet natuurlijk wel bijhouden hoeveel er in totaal in zit.

 

Mag ik ten aanzien van bepaalde werknemers altijd eindheffen en bij een ander groep niet, maar gewoon bruteren?
Nee, feitelijk mag dat niet. De keuze moet worden gemaakt per arbeidsvoorwaarde. Hoogbetaalde werknemers bijvoorbeeld altijd onder de eindheffing brengen en de arbeidsvoorwaarden van laagbetaalde werknemers nooit kan tot discussies met de fiscus leiden.