Ga naar
- Werkkostenscan
- Overzicht vergoedingen
- Wettekst en toelichting
- Nieuwsarchief
- Workshop
- FAQ & TIPS
- Zoeken binnen Werkkostenregeling.net
De nieuwe workshop
De werkkostenregeling 2015
2 sporen
Totaal vernieuwd en uitgebreid
Alles weten over de Werkkostenregeling? "De Werkkostenregeling 2015: 2 sporen". In de nieuwe workshops gaan we natuurlijk in op de veranderingen en verbeteringen die het ministerie van Financiën voorstelt. Ook aandacht voor "hoe verander ik de arbeidsvoorwaarden", "de onderbouwing van de vaste kostenvergoeding" en "hoe voer ik zelf een scan uit". De nieuwe workshops zijn geschikt voor personen die zich voor het eerst verdiepen in de werkkostenregeling maar door de nieuwe onderdelen ook prima als aanvulling op de workshops die in 2010, 2011,2012 en 2013 gehouden zijn. Lees hier meer over de workshops. Kijk voor meer informatie en de data op www.bdo.nl/alp.
.
Wanneer gaat de werkkostenregeling in?
U mag de regeling toepassen vanaf 2011. Tot 2014 kunt u elk jaar kiezen voor de huidige of de nieuwe regels. De keuze die u in 2011 maakt kunt u in 2012 of 2013 weer veranderen. Vanaf 2014 is de werkkostenregeling in beginsel verplicht.
Gaat de regeling in 2014 definitief door?
Ja, tenzij uit de tussentijdse evaluatie in 2013 blijkt dat de regeling niet voldoet en alsnog wordt afgeschaft.
Wat is verstandig gedurende de overgangsfase, de werkkostenregeling al toepassen of niet?
Dat verschilt van werkgever tot werkgever. Belangrijk is welke vergoeding en verstrekkingen u nu geeft aan uw werknemers. En hoe makkelijk of moeilijk die te veranderen zijn. Wat het voordeligst is, kan per jaar verschillen. Voor sommige sectoren / soorten bedrijven zal de nieuwe regeling veel voordelen kunnen bieden.
Voor welke bedrijven of sectoren is het verstandig om zo snel mogelijk over te stappen op de nieuwe regeling? Bedrijven waarbij de secundaire arbeidsvoorwaarden van een groot deel van het personeel zeer beperkt hebben kunnen baat hebben bij een snelle overstap. De ruimte om belastingvrije vergoedingen en verstrekkingen te geven valt dan vaak hoger uit. De uitzendsector is bijvoorbeeld gebaat bij de nieuwe regeling, maar ook de zorg en de non-profit.
Voor welke bedrijven of sectoren is niet het verstandig om zo snel mogelijk over te stappen op de nieuwe regeling?
Bedrijven waarbij de secundaire arbeidsvoorwaarden van een groot deel van het personeel zeer ruim zijn: veel vaste kostenvergoedingen, fietsregelingen, bedrijfsfitness, telewerkplekvergoedingen thuis e.d. De mogelijkheden om deze vergoedingen en verstrekkingen belastingvrij te geven zijn onder de werkkostenregeling beperkt. Dat geldt doorgaans ook voor bedrijven waarbij de werknemers veel gebruik maken van de mogelijkheid om met korting of gratis producten van het eigen bedrijf te verkrijgen.